11 Kasım 2014 Salı

SOMON BALIĞI


Yılın her mevsimi kolayca ulaşılan somon rengiyle her zaman beni cezbetmiştir.
Özellikle yanında patatesle müthiş oluyor.
Fırında az yağ ileya da ocakta da pişirilebilir.Oldukça yağlı ama besin değeri açısından çok değerli bir balıkJ
























SOMON
MALZEMELER
2dilim somon balığı
1yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Patates için
4adet  küçük patates
2yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Kırmızı toz biber
Kimyon
tuz


YAPILIŞI
Somon balıkları yağ ve baharatlarla karıştırılarak fırında yağlı kağıt üzerinde önlü arkalı iyice pişirilir.
Aynı tepsinin bir diğer ucunda ya da isteğe göre ayrı bir kapta temizlenen ufak patatesler de yağ ve baharatla harmanlanarak kızarana kadar pişirilir.

İsteğe göre yeşillik veya salatayla servis edilir.



2 yorum: