18 Mart 2014 Salı

YOĞURT ÇORBASI(KONYA USULÜ)


Herkese merhaba,bugün sizlere herkesin kendine göre bir tarifi olduğu ama yeni tariflerin hiç bitmediği bir çorba yani yoğurt çorbası tarifi vermek istiyorum...
Anne tarafım Konyalı ve bu çorba benim onlardan edindiğim bir tarif...
Teyzem ve annem özellikle ramazan aylarında bu çorbayı sık yaparlar...
Yemekle çorba arasında ince bir çizgide bulunan bu tarif gerçekten besleyici ve çok doyurucu...
























MALZEMELER
6 su bardağı su
1 su bardağı ev  yapımı erişte
2 su bardağı kadar süzme yoğurt
5 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz

YAPILIŞI
Kaynayan suyun içine tuz ve 1 kaşık yağ eklenir ve erişteler yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen erişteler suyuyla beraber ilk sıcaklığı çıkması için kenara bırakılır.
Ayrı bir kapta süzme yoğurt su katılmadan ezilir ve bir kaç kaşık erişte suyundan alınarak seyreltilir.
Henüz sıcak olan sulu erişte karışımına yoğurt eklenir.(Bu aşamada çorbanın istenilen kıvamına göre suyu azaltılabilir.)
Ayrı bir yerde 3 kaşık yağ içinde kıyma kavrulur ve toz biber eklenir,sıcakken çorba üzerine dökülür.
Not:Kıymalı sos karışımını çorbadan önce yapar ve son anda ısıtırak dökersek daha iyi olur böylece çorba soğumadan halletmiş oluruz....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder