24 Şubat 2014 Pazartesi

TART VE TARTOLET YAPIMI



ELMALI TART





Tart ve tartolet ikisi de şahane ve lezzetli....
Seçmesi size kalmış...
Aynı hamurdan yapıldığı için ikisini de deneyebilirsiniz.....



























FRANSIZ PATE SUCRE TART HAMURU

3-4 defa elenmiş soğuk un ve soğuk tereyağı karıştırılarak  tezgah üzerinde bıçakla kıyılır.
Yağ içine iyice karışınca soğuk ve elenmiş pudra şekeri,yumurta sarıları,tuz ve vanilya katılıp yoğrulur ve tart hamuru elde edilir.

İÇ KREMA
Un,şeker,vanilya,yumurta,süt,margarin ile güzel kıvamlı bir muhallebi yapılır ve soğumaya bırakılır.
Zaman zaman çırpılarak yapısı korunur.

Elmalı iç
Elmalar rendelenir ve elma başına bir yemek kaşığı şeker ve tarçınla suyu çekene kadar pişirilir.
İç malzemesi soğumaya bırakılır.
Üzeri için bir elma dilimlenir.


TART YAPILIŞI
Tart için yağlanmış tart kalıbına hamurun yarısı alınarak serilir.(Diğer yarısı tartolet için kullanılır.)
Üzerine kabarmaması için çatalla delikler açılır.
Elmalı harç koyulur ve 1 elma dilimlenerek süslenir.
En üzerine bir parça hamurla şeritler kesilerek kafes yapılır.
150 derecede 15-20 dk pişirilir.
Çıkarınca pudra şekeri ile süslenir.







TARTOLET












































TARTOLET YAPILIŞI
Hamurun diğer yarısı 12 adet küçük tart kalıbına yağ sürülerek yerleştirilir.
Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuyan küçük tartoletlere iç kreması poşetle sıkılır.
Üzerlerine meyve ve jöle sürülerek servis edilir.
 Tartolet  üst süsleme
Çilek,kivi ve muz küçük küçük doğranır.
2-3 yemek kaşığı hazır jöle sulandırılır.

NOT:Biz iki ölçü tart hamuru yaptık ve bir kısmıyla tart,diğer kısmıyla tartolet hazırladık.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder