20 Ocak 2014 Pazartesi

KUZU ETLİ GÜVEÇ







MALZEMELER
Yarım kilo kuzu böbrek yatağı
4 adet patates
2 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı
1 baş sarımsak
2 adet biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber,kekik,kimyon,tuz

YAPILIŞI
Güveç tenceremizin dibine önce soğanlarımızı doğrayıp koyuyoruz.
Üzerlerine etlerimizi sıralıyoruz.
Ve tüp sebzelerimizi doğrayıp çiğden ekliyoruz.
En üstüne yağlarımızı,baharatlarımızı döküp karıştırıyoruz.
Ve son olarak salçayla suyu karıştırıp döküyoruz.
Tüm malzemeleri yaklaşık 1.5 saat kısık ateşte pişirip,en son bir 10 dk da fırınlıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder