15 Mart 2014 Cumartesi

PORTAKAL KREMALI KURABİYE/HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE







































İçinden beklemeyen şeyler çıkan tariflere bayılıyorum......
Kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi kurabiye ve krema ikilisi:)
Haftasonu sevdiklerinizle paylaşmak için güzel bir lezzet....




















 YAPILIŞI
Portakallı krema;süt,un,nişasta,şeker,portakal suyu,portakal kabuğu rendesi ve yumurta sarısı ile krema pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Hindistan cevizi dolgusu;Hindistan cevizi,yumurta akı,pudra şekeri pişirmeden karıştırılır.
Hamur için margarin,sıvıyağ,pudra şekeri,yumurta ,yoğurt karıştırılır.
Üzerine kuru malzemeler( kabartma tozu,vanilya, kakao ve alabildiği kadar un)eklenir.
Çok sert olamayan bir hamur yoğrulur.
Bir süre dinlenmeye alınır.
Dinlenen hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elle yuvarlak şekil verilir.
İçine soğuyan harçlarımızdan birer kaşık koyularak kapatılır ve 170 derecede pişirilir.



4 yorum: