15 Haziran 2014 Pazar

SÜTLAÇ


Tatlı Hafta Sonu...

Yıllar önce internetten nereden aldığımı hatırlamadığım bu tarif gerçekten hoşuma gidiyor.
Bazen katılığını biraz daha sütle açtığım bu tarif yumurta sarısı ve damla sakızı eklentisiyle hoşuma gidiyor..Ben genelde sütlacımı çok katı olmayan bir halde seviyorum.
Dışarıdaki tatlıların içinde neler olduğundan emin olamadığımız şu günlerde evde yapılan sütlaç gibisi yok gerçekten....
İyi pazarlar......






MALZEMELER
1 litre süt
Yarım su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı şeker
2        yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Damla sakızı















YAPILIŞI
Şeker ve süt ocağa alınarak kaynamaya bırakılır.
Bu arada pirinç üstü geçecek kadar suyla  yumuşayana kadar ayrı bir yerde pişirilir.
Yumurta sarısı,nişasta  homojen bir şekilde karıştırılır ve ocaktan bir kaşık süt alınarak açılır.
Daha sonra ocaktaki süte çırpma teliyle yumurtalı karışım eklenir.
Pirinçler de  bu aşamada ilave edilir.
Damla sakızı da ezerek katılır.
Kaynayan sütlaç hemen kapatılmaz ve en az yarım saat daha kısık ateşte kontrollü olarak karıştırılarak kıvam alması  ve özleşmesi sağlanır.








4 yorum:

  1. Bu tatlılığın üzerine birde tatlı bir şekil...süper olmuş....

    YanıtlaSil
  2. bende bayıldım. kazandibi de yapabilirseniz :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim....Sizin için kazandibi de yapmak isterim:)

    YanıtlaSil