Tatlı Hafta Sonu...
Yıllar önce internetten nereden aldığımı hatırlamadığım bu tarif gerçekten hoşuma gidiyor.
Bazen katılığını biraz daha sütle açtığım bu tarif yumurta sarısı ve damla sakızı eklentisiyle hoşuma gidiyor..Ben genelde sütlacımı çok katı olmayan bir halde seviyorum.
Dışarıdaki tatlıların içinde neler olduğundan emin olamadığımız şu günlerde evde yapılan sütlaç gibisi yok gerçekten....
İyi pazarlar......
MALZEMELER
1 litre süt
Yarım su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Damla sakızı
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Damla sakızı
YAPILIŞI
Şeker ve süt ocağa alınarak kaynamaya bırakılır.
Bu arada pirinç üstü geçecek kadar suyla yumuşayana kadar ayrı bir yerde pişirilir.
Yumurta sarısı,nişasta
homojen bir şekilde karıştırılır ve ocaktan bir kaşık süt alınarak
açılır.
Daha sonra ocaktaki süte çırpma teliyle yumurtalı karışım eklenir.
Pirinçler de bu aşamada
ilave edilir.
Damla sakızı da ezerek katılır.
Kaynayan sütlaç hemen kapatılmaz ve en az yarım saat daha kısık
ateşte kontrollü olarak karıştırılarak kıvam alması ve özleşmesi sağlanır.
Bu tatlılığın üzerine birde tatlı bir şekil...süper olmuş....
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
YanıtlaSilbende bayıldım. kazandibi de yapabilirseniz :) elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim....Sizin için kazandibi de yapmak isterim:)
YanıtlaSil