Anneme yapacağım pastanın süslemesi için günlerdir düşünüyordum.
Daha önce pasta kursunda öğrendiğim çikolata eritilerek yapılan kenar kaplamayı pastanın üzerinde denemek istiyordum.
Bunun için interneti araştırırken Çalışanbayanlaratarifler.blogspot
sitesinden birebir aldığım yardımla çalışmamı yaptım bende.
Bir kısmını pasta için kalanını da meyveler ve daha sonra kullanmak için damla çikolata gibi yaptım.
Bir kısmını pasta için kalanını da meyveler ve daha sonra kullanmak için damla çikolata gibi yaptım.
Ama benmari usulü eritmeye kendim bulduğum bir yöntem de
ekledim.Daha önce başka birileri bu şekilde eritme yaptı mı bilmiyorum.Ama
bence işim çok kolaylaştı ve kendimle gurur duyuyorumJ
MALZEMELER
Ortalama 2 paket bitter çikolata
Fırın poşeti
Yağlı kağıt
Sıkmak için şırınga
Fırın poşeti
Yağlı kağıt
Sıkmak için şırınga
YAPILIŞI
Tencerede su kaynatılarak üzerine cam bir kap koyulur.
Daha sonra çikolatalar fırın poşetine koyularak ağzı bağlanır ve
sıcak suyun içindeki kaba yerleştirilir.
Eriyen çikolatalar direkt torbanın ucu kesilerek ya da benim gibi
şırınga içine alınarak yağlı kağıt üzerine ister gelişigüzel ister bir desen
üzerine sıkılır.
Ya da yağlı kağıt kaplanmış bir kase üzerine sıkılarak kalıp
çıkartılır.
Ve dolapta kalıplaşması
sağlanır.
İster pasta yanına kaplamak
için ,ister dekoratif amaçlı pasta
üzerine yada meyve üzerine kalıp olarak kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder