Herkese merhabalar....
Bugün sizlerle güzel bir pilav tarifi paylaşmak istedim.
Normalde ben bu tarifi daha bol domatesli ve ıslak seviyorum.Ki öyle yapılınca adı da domates bastısı oluyor.
Ama bizim evde pirinç türevleri daha tane tane sevildiği için bu şekilde pişiriyorum artık:)
Size her iki türlü pişirme yöntemini de tavsiye ederim...
Afiyet olsun.....
MALZEMELER
4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
Tuz
Su
YAPILIŞI
Soğan küp küp doğranarak
zeytinyağında kavrulur.
Biberler de küçük küçük doğranarak eklenir.
Biraz rengini değiştiren biberlerin üstüne rendelenmiş domatesler
eklenerek kısa bir süre daha pişirilir.
Ardından yıkanan pirinçler ilave edilip tuz ve üzeri geçecek kadar
su eklenerek kısık ateşte pişirilir ve demlenmeye bırakılır.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilNe zaman istersen:)
YanıtlaSilbiber hiç düşünmemiştim.süperrr.yeni tariflerinizi bekliyoruz.tebrikler hem görsel sunum hemde lezzetler adına..
YanıtlaSilİsterseniz bu tarife kırmızı biber de ekleyebilirsiniz....
YanıtlaSilYorumlarınız için sağolun