8 Mayıs 2014 Perşembe

ISPANAK BORANİ


İnsan büyüdükçe değişiyor gerçekten.
Eskiden annem bulgurlu birşey pişirdiğinde hiç hoşlanmazdım,önyargıyla yaklaşır ve güzel olmadığını düşünürdüm.
Şimdi ise bayılıyorum bulgura...
Sebzeyle karışımına,köfte içinde ya da çeşit çeşit pilavlarına hayranım adeta.
Borani de annemin eskiden özellikle ramazanda ve kış günlerinde sıkça yaptığı bir lezzetti.
Ama bizim ailede genelde pul biber tereyağında yakılıp dökülür.
Ben hafif olsun diye tercih etmedim....
Ama zevk sizin tabii ki......





















MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak yaprağı
1 tepeleme yemek kaşığı kalın bulgur
3  yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase kese yoğurdu
Tuz
Toz kırmızı biber
Pul biber
Sarımsak

YAPILIŞI
Zeytinyağı tavaya alınır ve  bulgurlar kısa bir süre kavrulur.
Bu aşamada renk vermesi için biraz toz kırmızı biber atılır.
Kavrulan bulgurlara yıkanıp doğranmış ıspanaklar eklenir ve sotelenir.
Ispanağın salınan suyuyla  bulgurlar yumuşayınca tuzu da atılarak altı kapatılır.
Sarımsaklı kese yoğurdu ve pul biberle servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder