Enginarların pazarları ve tüm tezgahları süslediği bu günlerde insan hangi enginar tarifini uygulayacağını şaşırıyor.
Benim kalbim daima zeytinyağlı enginar ve enginarlı pilavdan olsa da elimden geldiğince başka tarifleri de yapmaya çalışıyorum.
Bizim Gülbahçe köyünde de çok meşhur olan enginarı yapmak için tam zamanı....
Lezzet ve sağlık arayanlar için güzel bir tarif...
Herkese iyi haftalar.......
MALZEMELER
4 adet enginar kalbi
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
150 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 küçük soğan
Karabiber
Tuz
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım limon
YAPILIŞI
2 su bardağı su,un,1 yemek kaşığı yağ ve limon suyu içinde
enginar,bezelye, küp küp doğranmış havuç ve patatesler haşlanır.
Bu arada köfte için kıyma,bayat ekmek,rende soğan tuz ve
karabiberle harç yoğrulur.
Minik toplar alınarak köfteler yapılır.
Köfteler 2 yemek kaşığı yağda döndürülür.
Ayrı bir fırın kabına enginarlar alınarak üzerine
bezelye,havuç,patates karışımı ve köfteler eklenir.
Üzerine içinde pişirme
yaptığımız ve yoğunlaşmış olan unlu sos alınarak dökülür.(su ilavesi
gerekiyorsa eklenebilir.)
2 kaşık yağ da ilave edilerek,kaşar peyniri eklenir ve fırınlanır.
Mmmm enginarın her haline bayılırım:)Ellerine sağlık canım nefis olmuşlar..Bu haliyle denememiştim hiç..Mutlaka deneyeceğim..Sevgilerimle..(Bu ara da benim blogdaki izleyiciler gadgetını düzelttim:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...Blogunuza bakıcam yeniden:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor eminim tadi da gizeldir . ben de enginari her haliyle severim ellerine saglik.
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM,EMİNİM SİZ DAHA GÜZELLERİNİ BİLİYORSUNUZDUR:)
YanıtlaSil