30 Nisan 2014 Çarşamba

MUZLU ÇİKOLATALI RULO PASTA


Herkese merhaba yeniden...
Annemde gün olunca bende de alarmlar çalıyor.
Onu sevindirecek ve yükünü hafifletecek ne yapabilirim diye...
Daha önceden üzerindeki şekilli çikolatanın yapımını sizlerle paylaşmıştım.
Şimdi de pastayı nasıl yaptığımı paylaşmak istedim.
Bizim ailedeki kadınlar krem şantiden pek haz etmediği için ben az kullanıyorum genelde.
Ama sizler daha fazla kullanabilirsiniz.....



























MALZEMELER
KEK
7 adet yumurta
7 yemek kaşığı  un
7 yemek kaşığı şeker
2 adet kabartma tozu

KREMA
60 gr un
65 gr nişasta
250 gr şeker
2 yumurta sarısı
80 gr bitter çikolata
1 vanilya
1 tepeleme kaşık kakao
1 litre süt

ŞANTİ
1 paket kakaolu krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Arası için 2 adet muz
Süslemek için öncedan anlattığım erimiş çikolata ile desen yapabilir ya da çikolata rendeleyebilirsiniz.







































YAPILIŞI
Kek için öncelikle yumurta ve şeker 15 dk kadar çırpılır.
Ardından un ve kabartma tozu elenerek tahta kaşıkla eklenir.
Hamur yağlı kağıt serilmiş tepside 180 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.
Çıkınca hafif ılıması beklenir ve soğumadan rulo yaparak katlanır ve bir bezle üzeri örtülerek bekletilir.
Ardından kreması için muhallebi malzemeleri karıştırılarak pişirilir.
Son aşamada altı kapatılınca bir paket çikolata da eklenerek çırpılarak soğutulur.
Başka bir yerde krem şanti hazırlanır ve soğuyan  muhallebi içine eklenerek karıştırılır ve dolapta biraz soğutulur.
Daha sonra rulo kek alınarak ucu açılarak krema sürülür ve muzlar eklenir.
Bir yandan kek açılarak döndürerek krema sürülür ve altındaki yağlı kağıt çıkarılır ve kekin birleşim yeri altta kalacak şekilde her yeri krema ile kaplanır.
Üzeri ister benim gibi  çikolata eriterek ister başka malzemelerle süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder