9 Nisan 2014 Çarşamba

ZEYTİNLİ AÇMA






















Bu hafta pasta kursumda zeytinli açma yaptık.
Ben açmayı sade ya da zeytinli çok severim ama evde yapmayı hiç denememiştim .
Gerçekten de diğer mayalı tariflere oldukça benzeyen ve keyifli bir yapımı var.
Hele piştikten sonra sıcak sıcak yemek:)































YAPILIŞI
Ilık su içine yaşmaya ve şeker eritilir.
Ardından un koyulana karıştırma kabının ortasına havuz yapılarak koyulur.
Üzerine un,kenarlarına tuz eklenerek çatlamaya bırakılır.
Çatlama gerçekleşince sıvıyağ,yumurta akı,süt, ve aldığı kadar unla bir hamur yapılır.
Hamurun ağzı kapatılarak 40 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur yağlı bir tezgaha alınarak elle yuvarlak açılır.(Yağdan yardım alınır)
İçine dilimlenmiş zeytinler koyularak sıkı bir rulo yapılıp uzatılarak burgu yapılır.
Ve uçları halka şeklinde tutturularak bilinen açma modeli verilir.

Üzerine yumurta sarısı susam sürülerek  bir 20 dakika daha dinlendirip 170-180 derecede kızarana kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder