Bugün sizlerle pratik bir lor tatlısı tarifi paylaşmak istiyorum.
Canınız istediğinde evde biraz lor peyniri varsa şanslısınız,kısa süre de tatlı hazır demektir..
Hamuru yapın atın fırına o arada şerbette 10 dakikada hazır...
Ben dışarıdan aldığımda da kendim yaptığımda da bu tatlıyı çok seviyorum.
Özellikle İzmirliler bilirler Beton yolda Petek diye bir tatlıcı vardır ve bu tatlı orada oldukça iyidir:)Tavsiye edilir.
1 avuç lor peyniri(150-160 gr kadar)
1 fincan şeker
1 fincan un
1 fincan irmik
1 yumurta
1 çay kaşığı soda
ŞERBETİ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1-2 damla limon
1-2 damla limon
NOT:Bu tarif iki kişiliktir ve ortalama 14 adet tatlı çıkmaktadır.
Ölçüler istenirse eşit oranlı çoğaltılabilir.
YAPILIŞI
Öncelikle su ve şeker karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
Son aşamada içine bir kaç damla limon sıkılır ve çok sıvı olmayan güzel bir kıvam aldığında ılımaya bırakılır.
Öncelikle su ve şeker karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
Son aşamada içine bir kaç damla limon sıkılır ve çok sıvı olmayan güzel bir kıvam aldığında ılımaya bırakılır.
Derin bir kaba
yumurta,şeker ve lor peyniri alınarak karıştırılır.
Şeker pütürsüz bir hal alınca un,irmik ve soda eklenir.
Hamur sıkma poşetinin tırtıklı ucuyla yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisine şekil verilerek koyulur ve
üstü kızarana kadar 170 derecede pişirilir.
Fırından çıkan sıcak lor tatlısının üzerine iyice ılımış şerbet dökülerek bir süre bekletilir ve servis edilir.
Süslemek için benim gibi toz Antep fıstığı ya da başka bir şey kullanabilirsiniz.
Fırından çıkan sıcak lor tatlısının üzerine iyice ılımış şerbet dökülerek bir süre bekletilir ve servis edilir.
Süslemek için benim gibi toz Antep fıstığı ya da başka bir şey kullanabilirsiniz.
Not:Benim gibi sıkma poşetinin azizliğine uğramışsanız kurabiye
gibi şekil verilir ve çatalla tırtık yapılırJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder