10 Nisan 2014 Perşembe

BİBERLİ MAKARNA



5 dakikada yapılan en lezzetli şey sanırım makarna...
Bizim evde en çok peynirlisi rağbet görsede yine de her makarnanın gideri var soframızda,yeter ki hamur olsun:)





















MALZEMELER
1 paket makarna(İçine sos girebilecek bir tür seçilmeli)
Haşlamak için 2 lt kadar su
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı domates sos
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Süslemek için maydanoz



















YAPILIŞI
Makarna üzerindeki pişirme önerisine göre  tuzlu su içinde
haşlanır.
Haşlama işlemi sırasında dişe gelir bir kıvamda olması sağlanır.
Bu arada haşlanan makarnalar soğuk altında süzülür ve beklemeye alınır.
Tencereye yağ eklenerek küçük küçük doğranmış biberler hafifçe kavrulur.
Salça ve toz kırmızı biber de eklenerek karışım daha da renklendirilir.
Ardından domates rendesi ve ketçap da eklenir ve kısa bir süre daha pişirilir.
Tuz ve karabiber de eklenen bol sos içine haşlanan makarnalar ilave edilir ve 1-2 dk sonra altı kapatılır.
Üzerine maydanoz kıyılarak servis yapılır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder