2 Nisan 2014 Çarşamba

TOYGA ÇORBASI


Çorbalar soframızın vazgeçilmezleri....
Yemekten önce  soframızı şenlendiren yaz kış içimizi ısıtan geleneğimiz...
Bugün buğdayla yoğurdun aşkından doğan Toyga çorbası:) tarifini paylaşmak istiyorum...
























MALZEMELER
2 su bardağı  haşlanmış dövme buğday(ben olmadığı için normal buğday kullandım)
3 su bardağı su(yarısı buğdayın haşlama suyu)
3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı haşlanmış nohut

Üzeri için;nane,kımızı biber,tereyağı

YAPILIŞI
Buğday düdüklü tencerede üstünü geçecek kadar suyla haşlanır.
Haşlanan buğday  soğuyunca süzülüp bir tencereye alınır.
Ayrı bir kasede yumurta sarısı,un,yoğurt,su çırpılır.
Henüz ocağın altını açmadan buğday ile yoğurtlu karışım karıştırılır.
Daha sonra bu karışım en kısık ateşte telle karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
Nohutları da eklenir.
Kesilmesin diye indirmeden önce tuzu eklenir.
En üzerine yağ ve baharat kızdırılarak dökülür.
İsteğe göre su oranı arttırılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder