Çorbalar soframızın vazgeçilmezleri....
Yemekten önce soframızı şenlendiren yaz kış içimizi ısıtan geleneğimiz...
Bugün buğdayla yoğurdun aşkından doğan Toyga çorbası:) tarifini paylaşmak istiyorum...
MALZEMELER
2 su bardağı
haşlanmış dövme buğday(ben olmadığı için normal buğday kullandım)
3 su bardağı su(yarısı buğdayın haşlama suyu)
3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
Üzeri için;nane,kımızı
biber,tereyağı
YAPILIŞI
Buğday düdüklü tencerede üstünü geçecek kadar suyla haşlanır.
Buğday düdüklü tencerede üstünü geçecek kadar suyla haşlanır.
Haşlanan buğday
soğuyunca süzülüp bir tencereye alınır.
Ayrı bir kasede yumurta sarısı,un,yoğurt,su çırpılır.
Henüz ocağın altını açmadan buğday ile yoğurtlu karışım karıştırılır.
Daha sonra bu karışım en kısık ateşte telle karıştırılarak
kaynayana kadar pişirilir.
Nohutları da eklenir.
Nohutları da eklenir.
Kesilmesin diye indirmeden önce tuzu eklenir.
En üzerine yağ ve baharat kızdırılarak dökülür.
İsteğe göre su oranı arttırılabilir.
İsteğe göre su oranı arttırılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder