Bu hafta pasta kursumda şeker hamuru kurabiyeydi dersimiz.
Kursa gitme amaçlarımdan biri olan şeker hamuruyla uğraşmak gerçekten keyifliydi
Ana sınıfındaki çocuklar ve benim aramda hiçbir fark yoktu bugün.
Çocuklar gibi şendim gerçekten.
Ne stres kaldı,ne sıkıntı.
Her şeyi unuttum ders boyunca...
Bunun için bile bu kurabiyeler denenebilir:)
YAPILIŞI
Margarin ve un tart yapımındaki gibi kıyılarak birbirine
yedirilir.
Ardından yumurta sarıları,pudra şekeri ve vanilya eklenerek
yoğrulur.
İstenirse içine limon kabuğu gibi tatlandırıcılar da eklenebilir.
Ardından biraz dinlendirilen hamur tezgah unlanarak merdane
yardımıyla açılır.
İstenilen kalıplarla kesilerek 160 derecede pişirilir.
Kurabiyeler soğuyunca istenilen şeker hamuru alınarak nişasta
yardımıyla açılır.
Şeker hamuru kurabiye yapışsın diye altı suyla ıslatarak
birleştirilir.
Gerisi yaratıcılık ve hayal gücünün elinde….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder