Geçenlerde anneme gittim.
Annemle hep canımız sıkıldığında bir şeyler pişiririz:)Çok eğlenceli dimi.
Anne dedim hadi kalk canım çok sıkıldı,börek açmak istiyorum.
Kalktık girdik mutfağa sağ olsun o bana içi hazırladı bir de bulaşıkları yıkadı:)
Arada sırada da fotoğraf da çekmeye çalıştı ama pek başaramadı:)Çünkü onların zamanında fotoğraf makinası yokmuş öyle dedi:)
Sonuç olarak börekler gayet güzeldi.
Özellikle babam hep yapsın kız ben bayıldım demiş.....
Ki babam çok açık sözlüdür beğenmeyince direkt söyler:)
Ben eve de böreklerin yarısını götürdüm:)Hem evim batmadı,hem de bulaşıkları annecim yıkadı:)
Benim için eğlenceli bir gündü,anne olmak böyle bir şey sanırım...
Annemle hep canımız sıkıldığında bir şeyler pişiririz:)Çok eğlenceli dimi.
Anne dedim hadi kalk canım çok sıkıldı,börek açmak istiyorum.
Kalktık girdik mutfağa sağ olsun o bana içi hazırladı bir de bulaşıkları yıkadı:)
Arada sırada da fotoğraf da çekmeye çalıştı ama pek başaramadı:)Çünkü onların zamanında fotoğraf makinası yokmuş öyle dedi:)
Sonuç olarak börekler gayet güzeldi.
Özellikle babam hep yapsın kız ben bayıldım demiş.....
Ki babam çok açık sözlüdür beğenmeyince direkt söyler:)
Ben eve de böreklerin yarısını götürdüm:)Hem evim batmadı,hem de bulaşıkları annecim yıkadı:)
Benim için eğlenceli bir gündü,anne olmak böyle bir şey sanırım...
HAMUR
1 kilo un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
İÇİ
2adet soğan
1 kilo patates
200 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Pul biber
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Araları için;300-350 gr erimiş tereyağı
Açmak için 1 kase un
1 kase nişasta
YAPILIŞI
Harç için;sıvıyağda soğanlar kavrulur,kıyma da eklenerek
pişirilir.
Ardından rendelenmiş patates ve baharatlar eklenerek kısaca döndürülür
ve ılımaya alınır.
Hamur için Un,kabartma tozu,sıvıyağ,tuz ve ılık su karıştırılarak
orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur.
Ve üzeri örtülerek bir yarım saat kadar dinlendirilir.
Daha sonra eşit bezelere eşit bezelere ayrılan hamur un ve nişasta
yardımıyla açılarak içine yağ sürülür.
Ucuna harçtan koyulur ve
dolanarak tepsiye yerleştirilir.
Diğer parçalara da aynı işlem yapılarak hamurun etrafına dolanır.
En üstüne yağın kalanından biraz daha sürülerek 170 180 derecede
kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder