Ben bir İzmirli olarak sebze çok severim.
Ama hayatımda böyle sebze yemedim.
Şimdiye kadar kendisini gördüğüm halde hiç almadığıma çok pişmanın.
Geçenlerde yazlığa gittiğimde Gülbahçe'nin köylü pazarına uğramadan edemedim.
Rezeneler o kadar fazlaydı ki almayana dövüyorlardı:)
Hadi dedim bende bir çılgınlık yapayım ve deneyeyim.
Gerçekten tadını çok beğendim.
Bundan sonra bu sebzeyi tek geçerim.
Şimdiye kadar da kendisine gerekli ilgiyi vermediğim için özür dilerim:)
Kesinlikle siz de bir kez olsa yapın derim,benden söylemesi
MALZEMELER
1 adet rezenenin soğan kısmı(yarım kilo kadar)
2 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet portakalın suyu
1 çorba kaşığı un
Tuz
Yarım limon suyu
Süslemek için;rezenenin yeşil kısımları
YAPILIŞI
Soğanlar piyazlık doğranarak tencereye ilave edilir.
Üzerine rezene de piyazlık doğranarak eklenir.
İki portakalın suyu,yağ un ve tuz karıştırılıp sos yaparak
tencereye eklenir.
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Rezenenin yeşil kısımlarıyla süslenir.
Portakal yeteri kadar tatlılık kattığı için extra şeker ilave
etmedim ama damak zevkine göre ilave edilebilir.
bizde deneyeceğiz. elinize sağlık
YanıtlaSil