26 Nisan 2014 Cumartesi

KAYISI MARMELATLI TART





Bugün tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye bu tarifle size merhaba demek istedim.
Evdeki reçel ve marmelatları değerlendirmek için de kolay bir yol bu tarif.
Ayrıca bütün reçellerle  de yapılabilir.
Kıtır hamur ve reçel bir arada nasıl kötü olabilir ki.
Bu tarifi yapıp yedikten sonra sadece pozitif düşünün,kilo yapmaz bu tatlı,zayıfım ben........
Düşünce gücüne inanın:)









MALZEMELER
3 yumurta sarısı
1 paket tereyağı 
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Kayısı marmelatı ya da reçeli



















YAPILIŞI
Un ve soğuk yağ bıçakla kıyılarak birleştirilir.
Ardından içine yumurta sarıları,şeker,vanilya ve kabartma tozu eklenir.
Hamura yoğrularak kıvam verilir.
Yağlanmış kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirilen hamurun içine marmelat dökülür.
170 derece kontrollü bir şekilde pişirilir.

Fırından çıkınca pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder