11 Mart 2014 Salı

KARIŞIK OT KAVURMASI








































Baharın yüzünü göstermeye başladığı bu  ilk günlerde her yer yeşil...
Göz alabildiğince otlar bürümüş her yanı.
Otları tanıyanlar için ot toplamak güzel bir faaliyet.
Ama benim gibi riske girmek istemiyorsanız birçok pazarda karışık ot satılıyor.
Böreği,kavurması,yumurtalısı her türlüsü denenebilecek bu lezzet pişirmek için tam zamanı....
Haftanın ikinci günü için hafif ve faydalı bir öğün olabilir....
Herkese şimdiden afiyet olsun):




MALZEMELER
1 kilo karışık otun kök kısımları(ıspanak,ebegümeci,gelincik,ısırgan,arapsaçı vs)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
4-5 dal taze soğan
tuz
karabiber
kırmızı biber
İstenilirse yumurta veya kese yoğurdu.
YAPILIŞI
Zeytin yağında kuru soğan kavrulur.
Ardından taze soğanlar kısa bir süre döndürülür.
İnce kayılmış ot karışımı da eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
Baharatları da eklenerek pişirme tamamlanır.
İstenirse yoğurtla istenirse yumurta kırarak yenilir.
Not:İstenilirse bu karışıma bir kaşık salça da eklenebilir.Ben iki türlü de yapıyorum.


4 yorum:

  1. Ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  2. Şanslı bir bölgede yaşıyoruz, çeşit çeşit otlara ulaşmamız çok kolay bunları değerlendirmek lazım :)

    YanıtlaSil
  3. Haklısınız:)ben zaten gerektiği sevgiyi kendisine veriyorum.

    YanıtlaSil