Kış demek kırmızı kabak demek benim için.
Her tarifi ayrı ilgimi çekiyor.Tatlısı,tuzlusu ve her hali...
Özellikle yumuşak bir muhallebiyle birleşince harika oluyor....
MALZEMELER
Muhallebisi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Alt malzemeleri
1 kilo kabak
1 su bardağı şeker
1 dolu çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
1 paket petibör bisküvi
1 paket petibör bisküvi
Üzeri için ;toz Antep fıstığı
YAPILIŞI
Kabaklar bölünerek üzerine şeker ilave edilip yumuşayana
kadar pişirilir.
Soğuyunca çatal yardımıyla ezilir.
İçine ufalanan bisküviler,tarçın ve ceviz eklenir.
Islatılan bir kalıbın altına ya da tek kişilik küçük
kapların altına bastırarak harç dökülür.
Daha sonra muhallebi malzemeleri karıştırılarak pişirilir ve
son aşamada yağı da eklenerek mikserle 5
dk kadar çırpılır ve kabaklı harcın üstüne dökülür.
En üzerine toz Antep fıstığı serpilerek süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder