20 Mart 2014 Perşembe

İKİ RENKLİ SALATA


















Haftanın sonuna doğru yaklaşırken,güneşli güzel bir İzmir'den herkese merhaba...

Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarif hem gün sofraları için hem de kendi akşam yemekleriniz için güzel görüntülü bir salata....
Görüntünün her şey demek olduğu günümüzde,yemeklerin de şekli şemali büyük önem taşıyor...
Bildiğimiz basit salataları şekil verip sunmak gerçekten fark yaratıyor....


MALZEMELER
6 adet patates
3 adet havuç
1 kase kese yoğurdu
7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase kıyılmış maydanoz dereotu
7-8 dal tazesoğan
Yarım limon suyu
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI
Patatesler kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.
Daha sonra kabukları soyulup derin bir kapta çatalla ezilir.
Bu arada 3 kaşık yağla rendelenmiş havuçlar sotelenir ve ılımaya bırakılır.
Soğuyan patateslerin içine doğranmış taze soğanlar ve kıyılmış dereotu,maydanoz eklenir.
4 yemek kaşığı zeytinyağı,limon ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
Rendelenmiş havuçlar da sarımsaklı kese yoğurdu ve tuz ile karıştırılır.
İki karışım silikon kalıba sırayla bastırarak yerleştirlir.
Ters çevirerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder