MALZEMELER
1 büyük su bardağı
bulgur
1 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber
Tuz
Su
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Patlıcan küp küp doğranarak sıvı yağda kızartılır ve
bekletilir.
Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.
Biberler de küp küp doğranarak ilave edilir.
Salça da eklenerek yağda biraz çevrilir.
Salça da eklenerek yağda biraz çevrilir.
Bulgurlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Daha sonra domates püresi ve üstünü geçecek kadar su eklenir,tereyağı da bu aşamada koyulur.
Tuz ve patlıcanlar eklenerek dağıtmadan karıştırılır.
Ve suyunu çekince kapatarak demlenmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder