MALZEMELER
7 adet yufka
Yarım kilo beyaz peynir
1 demet maydanoz
2 bardak süt
1 bardak zeytinyağı(iki parmak kadarını erimiş tereyağı
olarak ekleyin)
3 yumurta
1 şişe soda
YAPILIŞI
Derince bir kaseye yağ,süt,soda ve yumurta koyularak
çırpılır.
Ayrı bir yerde peynirin içine maydanozlar kesilerek ilave
edilir.
Böreğin pişirileceği tepsi yağlanır.
Alta bir kat yufka kenarları daha sonra üste gelecek şekilde
dışarıda bırakılarak serilir.
Daha sonra üç kat yufka tepsiye üstü üste ve büze büze
yerleştirilir.(İstenirse kopuk yufkalardan da yapılabilir,şekil önemli değil.)
Bu arada kat aralarına bir şey sürülmez.
Araya peynirli maydanozlu iç serpilir.
Ve üzerine yine üç kat yufka kat kat büzülür.
En üste geldiğimizde kenarlar üzerine kapatılır ve güzel bir
şekil verilir.
Ve bir bıçakla börek karelere kesilir.
En üste yapılan sos her yere gelecek şekilde dökülür.
Dolapta en az 4-5
saat bekletilir.
Kızgın fırında kızarana kadar pişirlir.
Not: Bir gece bekletilip ertesi günde pişirilebilir.
Çok pratik ve lezzetli bir börek ellerine saglik
YanıtlaSilAfiyet olsun........
Sil