4 Şubat 2014 Salı

KOLAY SU BÖREĞİ






















MALZEMELER
7 adet yufka
Yarım kilo beyaz peynir
1 demet maydanoz
2 bardak süt
1 bardak zeytinyağı(iki parmak kadarını erimiş tereyağı olarak ekleyin)
3 yumurta
1 şişe soda






YAPILIŞI
Derince bir kaseye yağ,süt,soda ve yumurta koyularak çırpılır.
Ayrı bir yerde peynirin içine maydanozlar kesilerek ilave edilir.
Böreğin pişirileceği tepsi yağlanır.
Alta bir kat yufka kenarları daha sonra üste gelecek şekilde dışarıda bırakılarak serilir.
Daha sonra üç kat yufka tepsiye üstü üste ve büze büze yerleştirilir.(İstenirse kopuk yufkalardan da yapılabilir,şekil önemli değil.)
Bu arada kat aralarına bir şey sürülmez.
Araya peynirli maydanozlu iç serpilir.
Ve üzerine yine üç kat yufka kat kat büzülür.
En üste geldiğimizde kenarlar üzerine kapatılır ve güzel bir şekil verilir.
Ve bir bıçakla börek karelere kesilir.
En üste yapılan sos her yere gelecek şekilde dökülür.
Dolapta en az  4-5 saat  bekletilir.
Kızgın fırında kızarana kadar pişirlir.
Not: Bir gece bekletilip ertesi günde pişirilebilir.



2 yorum: