1 Ocak 2014 Çarşamba

ÇÖKELEK YAPIMI




Her zaman şıp diye tutan yoğurdum nedendir bilinmez beni yarı yolda bıraktı.
Atmak olur mu olmaz tabii.....
Ben de elimden geldiğince çökelek yaptımJ







MALZEMELER
2 litre süt
2 yemek kaşığı yoğurt

















YAPILIŞI
Benim 2 litre ılık süt ve 2 kaşık yoğurtla mayaladığım yoğurt ne yazık ki tutmadı.
Yeniden sıcak suya oturttuğumda da kendine gelmeyince tek çare çökelek yapmaktı….
Sulu olan bu karışımı yeniden ocağa aldım ve kaynattım.

Kaynamaya başladıktan sonra yüzeye çıkan topaklanmaları kevgirle bir süzgece aldım ve suyu süzülünce çökeleğim hazır oldu…
Not:İstenilirse içine tuz da eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder