1 Ocak 2014 Çarşamba

HAVUÇ TOPLARI








HAVUÇ TOPU
MALZEMELER
2 adet büyük boy havuç
8 adet petibör bisküvi
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı su
1 çay  kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı ceviz
Süslemek için;Hindistan cevizi,toz Antep cevizi,kürdan








YAPILIŞI
Havuçlar rendelenerek yağ,şeker ve su ile tavada yumuşayana kadar pişirilir.
Pişince soğumaya bırakılır.
Soğuyan havuçların içine bisküviler ufalanır.
Ceviz,tarçın eklenerek yoğrulur.
Ardından küçük toplar yapılarak Hindistan cevizi ve Antep fıstığına batırılır ve kürdan takılarak servis edilir.
Not:bu ölçülerden 11-12 adet havuç topu çıkmaktadır,istenilirse ölçüler eşit oranlı artırılabilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder