Yarım kilo yer elması
2 havuç
1 patates
1 soğan
3 diş sarımsak
1 portakal
Yarım çay bardağı
zeytinyağı
1 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı pirinç
Dereotu
Maydanoz
Maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Soğan ,sarımsak
zeytinyağının bir kısmında hafif kavrulur.
Patates,havuç küp doğranıp eklenir.
Yer elmaları daha
geniş doğranak eklenir ve hepsi biraz daha kavrulur.
Üzerine yıkanmış
pirinçler eklenir.
Portakalın suyu ve su
eklenir.
Tuzu da katılır.
Üzerine yağın kalanı
da eklenir.
15-20 dk kadar
pişirilir.
Yemek ılıyınca dereotu,maydanoz da kıyılıp eklenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder