18 Ocak 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI























MALZEMELER
Yarım kilo yer elması
2 havuç
1 patates
1 soğan
3 diş sarımsak
1 portakal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1  dolu yemek kaşığı pirinç
Dereotu
Maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Soğan ,sarımsak zeytinyağının bir kısmında hafif kavrulur.
Patates,havuç küp doğranıp eklenir.               
Yer elmaları daha geniş doğranak eklenir ve hepsi biraz daha kavrulur.
Üzerine yıkanmış pirinçler eklenir.
Portakalın suyu ve su eklenir.
Tuzu da katılır.
Üzerine yağın kalanı da eklenir.
15-20 dk kadar pişirilir.
Yemek ılıyınca dereotu,maydanoz da  kıyılıp eklenerek servis edilir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder