İlk olarak eşimin anne tarafında yediğim bu tat beni çok şaşırtmıştı.
Onlar Urla Kadıovacık'lı ve çalkama menülerinde bulunan bir lezzet.
Ben de naçizane öğrendim ve yapıyorum:)
MALZEMELER
Yarım kilo karışık ot(ısırgan,pazı,gelincik,ebegümeci,dere
otu)
Bir demet taze soğanın sapları
2 adet kuru soğan
1 su bardağından daha
az zeytinyağı
1 kase peynir(lor ve
tulum karışık)
Tuz,karabiber,pulbiber
3 su bardağı un(1 su bardağı tambuğday un,2 su bardağı beyaz un)
2,5 su bardağı su
YAPILIŞI
Bütün otlar yakanıp ayıklanır ve küçük küçük doğranır.
Otlar tuzla bir süre ovulur ve fazla suyu atılır.
Ardından soğanlar da doğranarak eklenir.
Yağ,baharatlar ve
peynir de eklenerek hepsi karıştırılır.
Un,su ve biraz tuz boza kıvamına getirilir.
Tepsi yağlanarak unlu karşımın bir kısmı alta dökülür.
Üzerlerine otlu karşım elle bastırılarak yerleştirilir.
En üste unlu karışımın kalanı dökülür.
170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder