Pancarı her pişirdiğimde Allah'ım diyorum bu nasıl bir renk....
Böylesine doğal ve gerçek.......
Bu kadar sebze,meyve,bitki her biri ayrı bir dünya,içine girmesini bilene....
Sen her yerdesin aslında........
Kara turpun öksürüğümü tek kaşıkla kesen hikmetinde,
Ananasın kanı sulandıran aspirinsi tadında ..............
Pancarın pembesinde..........
MALZEMELER
1 kilo pancar
1 kuru soğan
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için sarımsaklı süzme yoğurt
YAPILIŞI
Pancarlar temizlenip yıkanır.
Sapları ve yeşil
kısımları küçük küçük doğranır bekletilir.
Gövde kısımları suda yumuşayana kadar haşlanır.
Tencerede soğan ve sarımsak yağ ile kavrulur.
Ardından pancarın sapları eklenir ve biraz da ha kavrulur.
Haşlanan gövde kısımları küp küp ya da rendelenerek eklenir.
En son yeşil kısımları da eklenip öldürmeden pişirilir.
Servis tabağına üzerine sarımsaklı süzme yoğurt dökülerek
servis edili
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder