MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak
1 yemek kaşığı pirinç
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Tuz
Kırmızı biber
YAPILIŞI
Ispanaklar iyice temizlenip elle ikiye bölünür.
Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
Salça ilave edilip karıştırılır.
Domatesler rendelenir ve baharatlarla hepsi kısa bir süre
pişirilir.
Ardından ıspanaklar ilave edilir ve suyunu salıp biraz
sönünce, yıkanmış pirinçler ilave edilir.
Sebzeler çok öldürmeden kısa bir süre pişirilip altı
söndürülür ki pirinçler sıcağıyla zaten daha da yumuşar.
Yoğurtla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder