Hafta sonları yumurtasız bir kahvaltı düşünülemez...
Omlet yapmayı hepimiz biliriz aslında....
Ama dışı kıtır kıtır içi yumuşacık bu omleti sizlerle paylaşmadan duramadım.....
MALZEMELER
2 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı kadar tulum peyniri
Karabiber
İsteğe göre maydanoz,dereotu
YAPILIŞI
Yapışmaz bir tavaya tereyağ ve küçük doğranmış tulum peynirleri atılır.
Erimeye başlayınca biraz zaman verilir.
Bu arada yumurta ve karabiber çırpılır.
Yumurta,erimiş ama tam kızarmamış peynirlerin üzerine dökülür.
Aralarına tahta bir kaşıkla minik delikler açarak pişme hızlandırılır.
Üzerine yeşillikler elle bölünerek serpilir.
Peynirlerde kızarınca ama üzeri henüz tam pişmemişken ortadan ikiye katlanır.
Böylece içi sulu dışı kıtır bir omletiniz olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder