12 Ocak 2014 Pazar

MAYALI ÇÖREK




Kuzenimden aldığım mayalı çörek tarifini kendim de denedim....
Mayalı yaparken mayayı aktif hale getirmek hayati önem taşıyor....
Mayalı tarifleri ertesi gün de ısıtarak yemek çok keyifli....
Sizlerle paylaşmak isterim........





















Malzemeler
1 bardak ılık su
Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım bardak süt
Yarım bardak yağ
Aldığı kadar un(Markaya göre değişmekle birlikte ortalama 1 kilodan 1 bardak az)
İç Harç
Çemen
Zeytin ezmesi
Peynir karışımı












      Yapılışı
1 bardak ılık suda yaş maya,şeker ve tuzumuzu eritiyoruz.
Ardından sütü ve yağımızı ekleyip karıştırıyoruz.
En son olarak unumuzu da ekleyip yarım saat kadar üzerini örtüp bekletip mayalanmaya bırakıyoruz hamurumuzu.
Ardından hamura dikdörtgen şekil veriyoruz.
 İç harçlardan  sürüp rulo yapıp uçlarından döndürerek birleştiriyoruz.
Tepside de bir 10 dk kadar bekletip 180 derece fırında pişiriyoruz kızarana kadar...
Afiyet olsun
Not:Ben  normal unla tam buğday ununu  karıştırarak kullandım



   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder