MALZEMELER
HAMURU
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
kimyon
kırmızı toz biber
İÇ MALZEMESİ
400 gr kıyma
2 soğan
50 gr ceviz
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
kırmızı biber
kimyon
İçi ve tepsi için zeytinyağı
YAPILIŞI
Kıyma 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur.
Suyunu çekince soğanla da biraz kavrulur.
Baharatları eklenir.
Altı kapatılır ve doğranmış maydanozlar ölmesin diye bu aşamada katılır.
Kırılmış cevizler de eklenir.
İç soğumaya bırakılır.
Bu arada ince bulgur 2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır.
10 dk sonra bulgurlar yumuşayınca salça,un ve baharatlarla yapışkan ,dağılmayacak bir hamur kıvamı elde edilir.
Eğer yapısında sıkıntı olursa biraz su eklenebilir.
Elde edilen hamur ikiye ayrılır.
Bir kısmı tepsi yağlanarak alt kısma yerleştirilir.
Açma işlemi el suya batırılarak yapılır.
Açılan ilk katın üstüne kıymalı harç serilir.
Kıymalı harcın üstü de bulgurlu malzemeyle kapatılır.
Ve en üstüne fırça yardımıyla zeytinyağı sürülür.
200 derecelik fırında 40 dk kadar kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder