Bodrum’da bu kebabı ilk yediğimde tadıyla ve görüntüsüyle beni gerçekten cezbetmişti.
Ödediğimiz fiyatla da oldukça hatırımda kalmıştıJ
Ve aklımdan ilk geçen şey ben bunu yapabilirim olmuştu…..
Gerçekten de yapılması bir o kadar basit ve eğlenceli….
Orjinalinde etler serçe parmağı kalınlığında kesilmişti ve
fazla bir malzeme ile karıştırılmamıştı.
Ama ben bugün evde kuşbaşı et ve sebze de
kullanmak istiyorum…
Sebzeden zarar gelmez dimi…….
MALZEMELER(2 kişi için)
250 gr dana eti
1 soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates rendesi
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 büyük boy patates
1 büyük boy patates
Yoğurt
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Etler küçük kuşbaşılar şeklinde doğranır.
Suyunu salıp,çeker ve yumuşayana kadar kendi halinde
pişirilir.
Daha sonra etin üzerine yağ eklenir.
Büyük dilimler şeklinde doğranan soğan ve sarımsakla kısaca kavrulur.
Biberler de öldürülmeden şöyle bir çevrilir.
Domates ve baharatlar eklenir,sebzeler tazeliğini yitirmeden
altı kapatılır.
Ayrı bir tavada patatesler kibrit çöpü şeklinde doğranarak
kızartılır.(Tercih edilirse rendelenebilir yada daha kalın da yapılabilir.)
Süzme yoğurt servis
için az suyla ezilerek hazırlanır.
Servis ederken tabağa önce patatesler koyulur,üzerine yoğurt
ve en üste etler yerleştirilerek sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder