19 Ocak 2014 Pazar

ÇÖKERTME KEBABI



Bodrum’da bu kebabı ilk yediğimde  tadıyla ve görüntüsüyle beni gerçekten cezbetmişti.
Ödediğimiz fiyatla da oldukça hatırımda kalmıştıJ
Ve aklımdan ilk geçen şey ben bunu yapabilirim olmuştu…..
Gerçekten de yapılması bir o kadar basit ve eğlenceli….
Orjinalinde etler serçe parmağı kalınlığında kesilmişti ve fazla bir malzeme ile karıştırılmamıştı.
Ama ben bugün evde kuşbaşı et  ve sebze de  kullanmak istiyorum…
Sebzeden zarar gelmez dimi…….
.







MALZEMELER(2 kişi için)
250 gr dana eti
1 soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates rendesi
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1        büyük boy patates
Yoğurt
Kızartmak için sıvıyağ























YAPILIŞI
Etler küçük kuşbaşılar şeklinde doğranır.
Suyunu salıp,çeker ve yumuşayana kadar kendi halinde pişirilir.
Daha sonra etin üzerine yağ eklenir.
Büyük dilimler şeklinde doğranan soğan ve  sarımsakla kısaca kavrulur.
Biberler de öldürülmeden şöyle bir çevrilir.
Domates ve baharatlar eklenir,sebzeler tazeliğini yitirmeden altı kapatılır.
Ayrı bir tavada patatesler kibrit çöpü şeklinde doğranarak kızartılır.(Tercih edilirse rendelenebilir yada daha kalın da yapılabilir.)
Süzme yoğurt  servis için az suyla ezilerek hazırlanır.
Servis ederken tabağa önce patatesler koyulur,üzerine yoğurt ve en üste etler yerleştirilerek sunulur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder