Bu hafta pasta yapmak bizim için çok eğlenceliydi.Ana sınıfı çocukları gibi şendik: )Gerçi şeker hamurunu yumuşatmak için baya bir kuvvet gerekli.Ama hamurdan figürler yapmak oldukça keyifli.
Malzemeler ve yapılışı şöyle;
Resim yazısı ekle |
Bu sefer yumurtalarımızın sarı ve beyazlarını ayırmadan ,şekerle 20 dk çırpıyoruz.
Ve diğer malzemeleri tahta kaşıkla söndürmeden koyup karıştırıyoruz.
Yağlı kağıdı serdiğimiz kalıpta 170 derecede 30 dakika pişirip,ilk 20 dakika açmıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra,soğuyunca üçe kesiyoruz.
Pastacı kremamızı ;tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri iyice çırpıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
Söndürünce yağı ve vanilyayı ekleyip bir süre çırpıp kıvam veriyoruz.
Kremamız soğuyunca kekimizin aralarına sürüp muzları ekliyoruz.
Üzerini krem şantiyle kaplayıp dolapta dinlendiriyoruz.
Ve en son açtığımız şeker hamuruyla kaplayıp,keyfe keder yaptığımız figürlerle süslüyoruz........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder