14 Ocak 2014 Salı

ŞEKER HAMURLU PASTA








Bu hafta pasta yapmak bizim için çok eğlenceliydi.Ana sınıfı  çocukları gibi şendik: )Gerçi şeker hamurunu yumuşatmak için baya bir kuvvet gerekli.Ama hamurdan figürler yapmak oldukça keyifli.
Malzemeler ve yapılışı şöyle;

                           

Resim yazısı ekle


                                   









Bu sefer yumurtalarımızın  sarı ve beyazlarını ayırmadan ,şekerle 20 dk çırpıyoruz.
Ve diğer malzemeleri  tahta kaşıkla söndürmeden  koyup karıştırıyoruz. 
Yağlı kağıdı serdiğimiz kalıpta 170 derecede 30 dakika pişirip,ilk 20 dakika açmıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra,soğuyunca üçe kesiyoruz.
Pastacı kremamızı ;tereyağ  ve vanilya hariç tüm malzemeleri iyice çırpıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
Söndürünce yağı ve vanilyayı ekleyip  bir süre çırpıp kıvam veriyoruz.
Kremamız soğuyunca kekimizin aralarına  sürüp muzları ekliyoruz.
Üzerini krem şantiyle kaplayıp dolapta dinlendiriyoruz.
Ve en son açtığımız şeker hamuruyla kaplayıp,keyfe keder yaptığımız figürlerle süslüyoruz........












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder