Bu hafta sanırım kimsenin hayır diyemeyeceği vişne,çikolata rüyasını yani kara orman pastasını yaptık.Tabii yandaki çikolata kaplamayı ilk defa denediğimizden kusursuz gözükmüyor:)Ama pastanın tadı tam bana göre şantisi az,çikolatası çok.Tavsiye ederim.Tarifi şöyle....
KEKİ
Öncelikle yumurtaların sarısıyla akını ayırıyoruz.
Sarısına şeker,akına bir çimdik tuz katıp ayrı ayrı 20 dk çırpıyoruz.
Daha sonra sarısına ovalex ve su ilave edip çok az karıştırıyoruz.
Sonra kakaoyu ve tüm malzemeleri tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Kalıba yağlı kağıdımızı serip 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Kek pişerken 20 dk açmıyoruz.
Ve pişince 2 dakika fırının içinde bekletiyoruz.
Sarısına şeker,akına bir çimdik tuz katıp ayrı ayrı 20 dk çırpıyoruz.
Daha sonra sarısına ovalex ve su ilave edip çok az karıştırıyoruz.
Sonra kakaoyu ve tüm malzemeleri tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Kalıba yağlı kağıdımızı serip 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Kek pişerken 20 dk açmıyoruz.
Ve pişince 2 dakika fırının içinde bekletiyoruz.
PASTACI KREMASI
Nişasta,şekeri karıştırıp sütü ekliyoruz ve yumurtayı sütle açıp içine ekliyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
En son çikolatayı ekleyip kapatıyoruz.
Ve sonrasında mikserle bir süre çırpıyoruz muhallebimizi
En son çikolatayı ekleyip kapatıyoruz.
Ve sonrasında mikserle bir süre çırpıyoruz muhallebimizi
GANAJ
Süt kremasını kaynama noktasına gelmeden,yanlarından kabarınca hemen söndürüp hızlıca çikolatamızı ekleyip karıştırıyoruz.
Ve dolapta soğutuyoruz.
Ve dolapta soğutuyoruz.
VİŞNE
Vişne,şeker ve suyumuzu kaynayıncaya kadar pişirip,dağılmadan ve rengini kaybetmeden kapatıp, soğutuyoruz.
ÜZERİ İÇİN
Krem Şanti
Aynı diğer pastalarımızda olduğu gibi bunda da pişen kekimizi üçe
kesiyoruz.
Aralarını şekerle pişirdiğimiz vişnelerin suyuyla ıslatıp çikolatalı kremayla dolduruyoruyoruz.
Ve kat aralarına bolca vişne koyuyoruz 2. araya soğuttumuz ganajı sürüyoruz.
En üst katı ve yanları şantiyle kaplayıp üzerine rende çikolata ve vişneyle süslüyoruz.
Aralarını şekerle pişirdiğimiz vişnelerin suyuyla ıslatıp çikolatalı kremayla dolduruyoruyoruz.
Ve kat aralarına bolca vişne koyuyoruz 2. araya soğuttumuz ganajı sürüyoruz.
En üst katı ve yanları şantiyle kaplayıp üzerine rende çikolata ve vişneyle süslüyoruz.
Ve kekin yanlarını kaplamak için dikdörtgen bir yağlı kağıda çikolata eritip sürüyor ve yanlarına yapıştırıyoruz.
Kağıdı çıkardığımızda sert bir çikolata katmanı oluşuyor.Afiyet olsun
Kağıdı çıkardığımızda sert bir çikolata katmanı oluşuyor.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder