MALZEMELER
5 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı tereyağ
250 gr kıyma
1 kurusoğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber,kimyon,kekik,pulbiber
Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve maydanoz
YAPILIŞI
Kıyma suyunu çekene kadar yağsız kavrulur.
Ardından zeytinyağı,soğan,biberlerle biraz daha pişirilir.
Salça ve baharatlar yağda bir döndürülerek domatesi eklenir.
Suyu katılarak pişirilir.
Ekmekler küp küp doğranır.
Tereyağ ve biraz baharatla tavada kavrulur.
Bir servis tabağına kızaran ekmekler alınır ve üzerine
hazırlanan kıymalı sos ve yoğurt eklenir.
Maydanozla süslenerek servis yapılır.
İstenirse üzerine fazladan yağlı bir sos yapılarak
dökülebilir…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder