19 Ocak 2014 Pazar

PAPARA



















MALZEMELER
5 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı tereyağ
250 gr kıyma
1 kurusoğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay  bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber,kimyon,kekik,pulbiber

Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve maydanoz











YAPILIŞI

Kıyma suyunu çekene kadar yağsız kavrulur.
Ardından zeytinyağı,soğan,biberlerle biraz daha pişirilir.
Salça ve baharatlar yağda bir döndürülerek domatesi eklenir.
Suyu katılarak pişirilir.
Ekmekler küp küp doğranır.
 Tereyağ ve biraz  baharatla tavada kavrulur.
Bir servis tabağına kızaran ekmekler alınır ve üzerine hazırlanan kıymalı sos ve yoğurt eklenir.
Maydanozla süslenerek servis yapılır.
İstenirse üzerine fazladan yağlı bir sos yapılarak dökülebilir…




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder