Muzlu rulo pasta sanırım büyüklüğü itibariyle gün toplantılarında ya da kalabalık misafirlerde tercih edilebilir...
Servis etmesi hem kolay,şekli itibariyle de havalı bir pasta.........
YAPILIŞI
Kek için yumurta ve şeker katılaşıncaya kadar çırpılır.
Katılaşınca ovalex ilave edilir.
Un ve vanilya elenerek tahta kaşıkla karıştırılır.
Yağlı kağıt serilerek
170 derecede ortalama 20 dakika kadar pişirilir.
Fırında çıkınca henüz sıcakken yağlı kağıdı çekilerek rulo
yapılır ve üzerine ıslak bir bez serilerek bekletilir.
Bu arada
nişasta,şeker,yumurta sarısı ve süt karıştırılarak muhallebi kıvamına
gelene kadar pişirilir.
Pişince vanilya katılıp 5 dk kadar mikserle çırpılır ve ılımaya bırakılır
Krem şanti için de süt ve şanti çırpılır ve katılaşınca
hazır olur.
Kekin üzerindeki bez kaldırılır ve arasında iç kreması
sürülüp,bütün muzlar koyulur.
Rulo şeklinde sarılır.
Üzeri krem şantiye kaplanır.
Çikolata sos gezdirilip,rende çikolata ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder