14 Ocak 2014 Salı

MUZLU RULO PASTA





















Muzlu rulo pasta sanırım büyüklüğü itibariyle gün toplantılarında ya da kalabalık misafirlerde tercih edilebilir...
Servis etmesi hem kolay,şekli itibariyle de havalı bir pasta.........






















YAPILIŞI
Kek için yumurta ve şeker katılaşıncaya  kadar çırpılır.
Katılaşınca ovalex ilave edilir.
Un ve vanilya elenerek tahta kaşıkla karıştırılır.
 Yağlı kağıt serilerek 170 derecede ortalama 20 dakika kadar pişirilir.
Fırında çıkınca henüz sıcakken yağlı kağıdı çekilerek rulo yapılır ve üzerine ıslak bir bez serilerek bekletilir.
Bu arada  nişasta,şeker,yumurta sarısı ve süt karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Pişince vanilya katılıp 5 dk kadar  mikserle çırpılır ve ılımaya bırakılır
Krem şanti için de süt ve şanti çırpılır ve katılaşınca hazır olur.
Kekin üzerindeki bez kaldırılır ve arasında iç kreması sürülüp,bütün muzlar koyulur.
Rulo şeklinde sarılır.
Üzeri krem şantiye kaplanır.
Çikolata sos gezdirilip,rende çikolata ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder