14 Ocak 2014 Salı

KÜTÜK PASTA







Kütük pasta yılbaşı ve özel günlerde şekli itibariye tercih edebilecek bir pasta...
Çocukların ilgisini çekebileceği için onlar için de tercih edilebilir.Hele ki mantarları onlarla yaparsanız çok eğlenirler benden söylemesi..............







































YAPILIŞI
Kek için yumurta ve şeker katılaşıncaya  kadar çırpılır.
Katılaşınca ovalex ilave edilir.
Un ve vanilya elenerek tahta kaşıkla karıştırılır.
 Yağlı kağıt serilerek 170 derecede ortalama 20 dakika kadar pişirilir.
Fırında çıkınca henüz sıcakken yağlı kağıdı çekilerek rulo yapılır ve üzerine ıslak bir bez serilerek bekletilir.
Bu arada  nişasta,şeker,yumurta sarısı ve süt karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Pişince vanilya katılıp 5 dk kadar  mikserle çırpılır ve ılımaya bırakılır.
Çikolata sos;süt,kakao,nişasta ve şeker karıştırılır ve koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve bekletilir.
Krem şanti için de süt ve şanti çırpılır ve katılaşınca hazır olur.
Kekin üzerindeki bez kaldırılır ve arasında iç kreması sürülüp rulo şeklinde sarılır.
Kekin üzeri şantiyle kaplanır.
Kekin  3/1 lik kısmı verevlemesine kesilir ve rulonun üstüne şantiyle sabitlenir.
Üzerine koyu kıvamlı çikolata sos gezdirilip tırtıklı bir pasta tarağı ya da bıçakla kütük deseni verilir.
Ve şeker hamuruyla yapılan yaprak ve mantarlarla süslenir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder