Yaklaşık 1 aydır belediyenin açmış olduğu pasta kursuna yazıldım.Bu soğuk kış aylarında içimi ısıtan bir etkinlik bu.Amacım yeni bir şeyler öğrenmek ve yaptığım hamur işlerini daha güzel yapmak tabii ki.Bundan sonra yaptıklarımızı buradan sizlerle paylaşmak istiyorum....
İlk haftaki pastamızı sizlerle paylaşıyorum naçizane:)
Ama ne yazık ki kurs kuralları gereği tariflerin ölçülerini yayınlayamıyorum....
Pandispanya
Yapılışı
Öncelikle yumurtaların sarısıyla akını ayırıyoruz.
Sarısına şeker,akına bir çimdik tuz katıp ayrı ayrı 20 dk çırpıyoruz.
Daha sonra sarısına ovalex ve su ilave edip çok az karıştırıyoruz.
Sonra tüm malzemeleri tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Kalıba yağlı kağıdımızı serip 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Kek pişerken 20 dk açmıyoruz.
Ve pişince 2 dakika fırının içinde bekletiyoruz.
Bu arada bu tarifleri evde uygulamak için bir mutfak terazisine ihtiyaç var.Ben de kendime edindim:)Ovalex denen şey ise pastacıların kullandığı bir katkı maddesi.Kekin daha süngersi ve güzel olmasını sağlayan.Ama koyulmasa da oluyor merak etmeyin.
Pastacı Kreması
Nişasta,şekeri karıştırıp sütü ekliyoruz ve yumurtaları sütle açıp içine ekliyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Kapamadan önce içine vanilyayı katıyoruz.
Ve muhallebimizi sonrasında mikserle bir süre çırpıyoruz.
Karamel sos
Öncelikle şekeri tavaya koyup karamelize ediyoruz.
Sonra tereyağımızı ekliyoruz.
Tereyağ eriyince altı kapatılıp hızlıca karıştırarak kremamızı ekliyoruz.
Ve soğuyunca pastamızın üzerine döküyoruz.
Krokan
Şeker tavaya konularak ısıtılır yani karamelize edilir.
Fındık serdiğimiz yağlı kağıda serpilir.
Üzerine karamelize şekerimiz dökülür ve soğuyunca kırılır.
Krem Şanti
Kekimizi pişirdikten sonra ortadan üçe bölüp aralarını kremayla doldurup en üstünü şantiyle kaplıyoruz.
Aralarına ve üzerine kırılmış krokanları serpiyoruz..
Üstüne, bıçakla kazıyarak kalıp çikolatadan çıkardığımız parçalar ve karamel sosla süslüyoruz.
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder