MALZEMELER
HAMURU
Yarım kilo tatlı lor
Yarım kilo şeker
2 yumurta
125 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
MUHALLEBİSİ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 limon rendesi
1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 yemek kaşığı toz şeker
1 limon rendesi
Kurabiye hamuru için lor ,şeker,yumurta,yağ karıştırılarak başlanır.
Ardından un ve kabartma tozu eklenir.
Kurabiye hamuru çok sert olmamalı ve ele de yapışmamalı.
Un miktarı ;unun markasına ve yapısına göre değişebilir,kıvamı siz buna göre ayarlamalısınız.
Ardından dolapta hamuru 1,2 saat dinlendirmelisiniz.
Bu arada muhallebiyi tüm malzemeleri karıştırarak pişirmeli ve koyu kıvamlı bu muhallebiye de soğutmalısınız
Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp içine bir tatlı kaşığı kadar muhallebi koyup yuvarlamalısınız.
Üzeri için de rende limon şeker karışımına batırmalı ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirmelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder