Bugün ilk defa soframız programını izlerken anında yerimden fırladım ve bu tarifi denedim.
Vişne görünce dayanmam imkansızdı.
Ben buna benzer tarifleri yağ koymadan ve su muhallebisi
formunda çeşitli meyveleri son anda ekleyerek defalarca denedim..
Ama bunun adı helvaydı ve daha ilginçti.
Sadece tarifteki yağ beni biraz şaşırttı….Elim yağa bir
gitti bir geldi ama tarife sadık kaldım.
Çıkan lezzet de gayet hoştu........
MALZEMELER
Yarım su bardağı nişasta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı vişne
3 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Vişneler çekirdekleri çıkarılarak temizlenir.
Yağ ile birlikte tencerede biraz çevrilir.
Ardından bir kapta şeker,su ve nişasta eritilir.
Vişnelere bu karışım yavaş yavaş eklenerek kaynayıncaya
kadar pişirilir
Küçük kaplara dökülerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder