KEK
Öncelikle yumurtaların sarısıyla akını ayırıyoruz.
Sarısına şeker,akına bir çimdik tuz katıp ayrı ayrı 20 dk çırpıyoruz.
Daha sonra sarısına ovalex ve su ilave edip çok az karıştırıyoruz.
Sonra tüm malzemeleri tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Kalıba yağlı kağıdımızı serip 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Kek pişerken 20 dk açmıyoruz.
Ve pişince 2 dakika fırının içinde bekletiyoruz.
Pastacı Kreması
Nişasta,şekeri karıştırıp sütü ekliyoruz ve yumurtaları sütle açıp içine ekliyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Kapamadan önce içine vanilyayı katıyoruz.
Ve muhallebimizi sonrasında mikserle bir süre çırpıyoruz.
Krem Şanti
Şantiyle sütü çırparak elde ediyoruz
Meyve
Çilek,kivi ve muzlarımızı aynı incelikte ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.
Bu pastamızdaki prensip krokanlı pastamızla aynı.
O yüzden kek ve krema aynı.
Kekimizi aynı şekilde pişirip üçe ayırıyoruz.
Aralarını kremamızla doldurup en üstünü şantiyle kaplıyoruz.
Tabii ki meyveleri koymadan dolapta dinlendiriyoruz pastamızı yarım saat kadar.
Çıkarıncada üzerine meyveleri sabırla dizip bu güzel şekli veriyoruz.
Ve en üzerine meyvelerin kararması için koruyucu jeli suyla açıp sürüyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder