MALZEMELER
Hamuru
2 bardak un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İç Harcı
250 gr kıyma
1 kuru soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Yoğurdu
1 kase kese yoğurdu
Su
1 diş sarımsak
Tuz
Sosu
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşı su
Tereyağ
Kırmızı biber
Nane
Haşlamak için
1,5-2
litre su
YAPILIŞI
Yumurta,un,su ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulur.
İçi için soğan,maydanoz doğranarak,kıyma ve baharatlarla
karıştırılır.
Hamur merdane ve un yardımıyla açılır.
Bıçakla küçük karelere kesilir.
İçlerine kıymalı harçtan konularak dört köşesi
birleştirilir.
Yapılan hamurlar fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Haşlamak için su ve tuz kaynatılır.İçinde mantılar
yumuşayana kadar pişirilir.
Ardından pişen hamurlar süzülür.
Üzeri için kese yoğurdu,tuz ve sarımsak suyla açılır ve koyu
bir yoğurt elde edilerek hamurların üzerine dökülür.
En son yağda salça ve baharatlar kavrulup,suyla koyu bir sos
yapılıp üzerine dökülür.
mantı vazgeçilmezimiz.elinize sağlık
YanıtlaSil