MALZEMELER
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı
köftelik bulgur
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça yada 1 adet domates
Et suyu yada su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağ
Nane ,tuz ,kırmızıbiber
YAPILIŞI
Mercimek,bulgur,pirinç yıkanarak tencereye koyulur.
Üzerine bütün halde soğan sarımsak atılır.
Salça,yağ ve baharatlar eklenir.
İstenilen kıvama göre et suyu ya da su eklenir.
Pişince içinden soğan bütün halde çıkarılır.
Üzerine isteğe göre kırmızı biber ve naneyle tereyağ
kızdırılıp dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder