MALZEMELER
1 Su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
3-4 kuru incir
1 su bardağı ceviz,badem,fındık
1 yumurta akı
Yulaf ezmesi
YAPILIŞI
Kayısı,incir,üzüm yarım saat kadar suda bekletilir.
Ardından doğrayıcıdan geçirilir.
Ceviz,badem,fındık ve yumurta akı eklenerek hepsi karıştırılır.
Karışımın şekil alma durumuna göre yulaf ezmesi eklenir.
Malzemeler fırın tepsisine eldiven yardımıyla şekil vererek
dizilir.
150 derecelik fırında üzerini hafifçe kızarana kadar
pişirilir.
Not:Kurabiyelerinizi benim gibi güzel bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Not:Kurabiyelerinizi benim gibi güzel bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder