EKLER
Ekler ve profiterol hepimizi biraz ürkütür, sanki çok zor gibi görünür ve satın almak daha kolayımıza gider...
Ama istenirse kolaylıkla yapılabilir....
Hele ki profiterol toplarını önceden yapıp buzlukta saklama fikrimi çok hoşuma gitti,herkese tavsiye ederim....
HAMURU
YAPILIŞI
Margarin,su,tuz,şeker birlikte kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra un ilave edilip 10 dakika kavuruyoruz.
Daha sonra hamur altı kapatılarak soğumaya bırakıyoruz.
İyice soğuyunca yumurtaları tek tek kırarak hamura ekleyip
ve güzelce yoğuruyoruz.
Sıkma poşetiyle şekil verilerek 170 derecede üzeri kızarana kadar
pişiriyoruz.
Ve fırın kapandıktan sonra 15 dakika çıkarılmadan iç ısısıyla
bekletiliyoruz.
Not:Bu arada pastamızın üstüne de profiterol topları
koyacağımız için aynı hamurdan 8- 10 adet onun için yapıyoruzYAPILIŞI
Şeker,un ve sütümüz karıştırılır,yumurtalarımız da sütle açılarak
içine eklenir.
Ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
En son yağ ve vanilya katılarak mikserle çırpılır.
Kızarmış hamurlarımızı fırından çıkarıp,ortadan ikiye
kesiyoruz.
Kremayla güzelce hepsini dolduruyoruz.
ÇİKOLATA SOS
YAPILIŞI
Nişastayı,kakaoyu,şekeri ve sütümüzü karıştırıp sos kıvamına
gelene kadar ocakta pişiriyoruz.
Ve üzerine dökmek için ılımaya bırakıyoruz…
Sosumuz soğuyunca üstüne döküp servis yapıyoruz.Afiyet
olsun
PROFİTEROLLU PASTA
Bu kalpli pastayı yaparak özel günlerinizin yıldızı olabilirsiniz....
Hem sadece görüntüsü değil tadı da harika.........
Pasta kekimiz için yumurtaları ayırmadan şekerle uzunca
çırpıyoruz.Öyle ki mikserden düşmeyene kadar.
Yumurtamıza ovalexi ekleyip yine çırpıyoruz.
Ardından kalan tüm malzemeyi tahta kaşıkla ,malzememizi
söndürmeden yavaş yavaş ekliyoruz.
Kekimizi 30 dakika kadar 170 derecede pişiriyoruz…
Soğuyunca üç kata ayırıyoruz…..
KEK ŞERBETİ
YAPILIŞI
Su ve şeker bir taşım kaynatılarak soğutulur.Ve kekimizin
aralarına sürülerek ıslatılır.
PASTA KREMASI
YAPILIŞI
Kremamızı da un,şeker,sütü karıştırıp,içine sütte açılmış
yumurtaları ekleyip muhallebi kıvamına gelen kadar pişiriyoruz.
Altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
En son çikolatamızı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Not:Bu arada
sütle yumurtayı açarken ölçüdeki süt içinden ayırıp yapıyoruz.
Ayrıca biz ekler ve pastayı aynı anda yaptığımız için Önceden
hazırladığımız krema için çikolata ekleyerek kolaylık sağladık.Siz de öyle
yapabilirsiniz.
Hazır olan kremamızı ıslak ket aralarımıza sürüp,muz ekliyoruz.
Üzeri için:Krem
şanti,hazır çikolata sos,çikolata rendesi,8-10 adet içi beyaz kremayla
doldurulmuş profiterol topu.
En üst kat krem şantiyle kaplanır.Hazır çikolata sosu ve rende
çikolatayla süslenir.
Ve ekler hamurundan yaptığımız 8-10 top profiterolle
zenginleştirilir..Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder