14 Ocak 2014 Salı

EKLER VE PROFİTEROLLU PASTA


EKLER








Ekler ve profiterol hepimizi biraz ürkütür, sanki çok zor gibi görünür ve satın almak daha kolayımıza gider...
Ama  istenirse kolaylıkla yapılabilir....
Hele ki profiterol toplarını önceden yapıp buzlukta saklama fikrimi çok hoşuma gitti,herkese tavsiye ederim....
















                                       


HAMURU
YAPILIŞI
Margarin,su,tuz,şeker birlikte kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra un ilave edilip 10 dakika kavuruyoruz.
Daha sonra  hamur altı kapatılarak soğumaya bırakıyoruz.
İyice soğuyunca yumurtaları tek tek kırarak hamura ekleyip  ve güzelce yoğuruyoruz.
Sıkma poşetiyle şekil verilerek 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ve fırın kapandıktan sonra 15 dakika çıkarılmadan iç ısısıyla bekletiliyoruz.
Not:Bu arada pastamızın üstüne de profiterol topları koyacağımız için aynı hamurdan 8- 10 adet onun için yapıyoruz


KREMA
YAPILIŞI
Şeker,un ve sütümüz karıştırılır,yumurtalarımız da sütle açılarak içine eklenir.
Ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
En son yağ ve vanilya katılarak mikserle çırpılır.
Kızarmış hamurlarımızı  fırından çıkarıp,ortadan ikiye kesiyoruz.

Kremayla  güzelce hepsini dolduruyoruz.

ÇİKOLATA SOS
YAPILIŞI
Nişastayı,kakaoyu,şekeri ve sütümüzü karıştırıp sos kıvamına gelene kadar ocakta pişiriyoruz.
Ve üzerine dökmek için ılımaya bırakıyoruz…
Sosumuz soğuyunca üstüne döküp servis yapıyoruz.Afiyet olsun






PROFİTEROLLU PASTA




















Bu kalpli pastayı yaparak özel günlerinizin yıldızı olabilirsiniz....
Hem sadece görüntüsü değil tadı da harika.........

                                   
                                   

                  
   

                                     



   
                                    


                                       


                                   



                                     


                                    


              

             

           

           







           

PASTA KEKİ
YAPILIŞI

Pasta kekimiz için yumurtaları ayırmadan şekerle uzunca çırpıyoruz.Öyle ki mikserden düşmeyene kadar.
Yumurtamıza ovalexi ekleyip yine çırpıyoruz.
Ardından kalan tüm malzemeyi tahta kaşıkla ,malzememizi söndürmeden yavaş yavaş ekliyoruz.
Kekimizi  30 dakika kadar 170 derecede pişiriyoruz…

Soğuyunca üç kata ayırıyoruz…..

KEK ŞERBETİ
YAPILIŞI
Su ve şeker bir taşım kaynatılarak soğutulur.Ve kekimizin aralarına sürülerek ıslatılır.

PASTA KREMASI 
YAPILIŞI
Kremamızı da un,şeker,sütü karıştırıp,içine sütte açılmış yumurtaları ekleyip muhallebi kıvamına gelen kadar pişiriyoruz.
Altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
En son çikolatamızı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.


Not:Bu arada sütle yumurtayı açarken ölçüdeki süt içinden ayırıp yapıyoruz.
Ayrıca biz ekler ve pastayı aynı anda yaptığımız için Önceden hazırladığımız krema için çikolata ekleyerek kolaylık sağladık.Siz de öyle yapabilirsiniz.

Hazır olan kremamızı ıslak ket aralarımıza sürüp,muz ekliyoruz.


Üzeri için:Krem şanti,hazır çikolata sos,çikolata rendesi,8-10 adet içi beyaz kremayla doldurulmuş profiterol topu.

En üst kat krem şantiyle kaplanır.Hazır çikolata sosu ve rende çikolatayla süslenir.
Ve ekler hamurundan yaptığımız 8-10 top profiterolle zenginleştirilir..Afiyet olsun








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder