MALZEMELER
3 su bardağı kuru fasulye
1 büyük domates
2 adet yeşil,kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım kilo dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Su
YAPILIŞI
Kuru fasulyeler bir gece önceden suda bekletilir.
Suyun içine fasulyeler kabuk bırakmasın diye 1 kaşık tuz
koyulur.
Ertesi gün fasulyeler süzülür.
Bir taşım gazı gitmesi için kaynatılıp suyu dökülür.
Güveç tenceresinin dibine kuşbaşı etler koyulur ve suyunu
çekene kadar pişirilir.
Soğanlar ve zeytinyağı
etle kavrulur.
Salça ilave edilip döndürülür.
Biberler ve domates katılıp kısa bir süre pişirilir.
Fasulyeler,tuz ve en üste tereyağ eklenip kısık ateşte
yumuşayana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder