19 Ocak 2014 Pazar

GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE





MALZEMELER
3 su bardağı kuru fasulye
1 büyük domates
2 adet yeşil,kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım kilo dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Su



YAPILIŞI
Kuru fasulyeler bir gece önceden suda bekletilir.
Suyun içine fasulyeler kabuk bırakmasın diye 1 kaşık tuz koyulur.
Ertesi gün fasulyeler süzülür.
Bir taşım gazı gitmesi için kaynatılıp suyu dökülür.
Güveç tenceresinin dibine kuşbaşı etler koyulur ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Soğanlar  ve zeytinyağı etle kavrulur.
Salça ilave edilip döndürülür.
Biberler ve domates katılıp kısa bir süre pişirilir.
Fasulyeler,tuz ve en üste tereyağ eklenip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder