12 Ocak 2014 Pazar

ANANASLI BATON PASTA







MALZEMELER
KEK
3 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Arası için taze dilimlenmiş ananas


KREMA
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı  şeker
1 yumurta sarısı
1 vanilya
40 gr beyaz çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ


ŞERBET
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı su
NOT:Şerbet suyunun  bir kısmına ananasların fazla suyundan ekledim siz de öyle yapabilirsiniz.
Kalanını ananas suyu niyetine içmek de cabası:)

Üzeri için:Kabuksuz badem,hindistan cevizi


































YAPILIŞI
Kek için ilk önce yumurtaları 10 dk sertleşene kadar çırpıyoruz.
Ardından un ve kabartma tozunu eleyerek,tahta kaşıkla karıştırıp yağladığımız dikdörtgen kalıba döküyoruz.
170 derecede 20 dk pişiriyoruz.
Soğuyunca ortadan ikiye kesip beklemeye alıyoruz.
Krema için un,nişasta,şeker,yumurta ve sütü iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Kaynayınca söndürüp yap,vanilya ve çikolata ilave edip mikserle 5 dk kadar çırpıp soğumaya alıyoruz.
Şerbeti de şeker ve suyu bir taşım kaynatıp soğuturak hazırlıyoruz.
Kekin  ilk katını şerbetle ıslatıyoruz.
Ardından  krema sürüp ananas dilimlerini  koyuyoruz.
İkici kat keki de ıslatıp üzerine kapatıyoruz.
En üstü de aynı kremayla kaplayıp bademle süslüyoruz.
Hindistan cevizlerini de isteğe göre en üste ilave edebilirsiniz......


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder