Bu pasta kışın vazgeçilmezlerinden bal kabağının en güzel hali......
Krem şantiyi hiç sevmeme rağmen bu pastada o bile çok güzel geliyor inanın...
YAPILIŞI
Şeker ile kabak
yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Yumuşayınca rondoyla
ezilir.
Ezilen hamurun içine
bir paket bisküvi un yapılarak eklenir.
İçine ceviz ve tarçın
eklenip yoğrulur.
Kek;yumurtalar
şekerle 10 dk kadar çırpılır.
Katılaşan yumurtalara
ovalex eklenir.
Daha sonra tüm
malzemeler elenerek tahta kaşıkla karıştırılır.
Kek 170 derecede 30
dk kadar pişirilir.
Pişen kek soğuyunca
ortadan ikiye ayrılır.
Her iki kat da önce
şerbetle sonra kabaklı harçla sıvanır.
En üzerine krem şanti
çırpılır.
Sadece kekin üstü
şantiyle kaplanır.
Ve Antep fıstığıyla
süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder