27 Ocak 2014 Pazartesi

BALKABAKLI PASTA

















Bu pasta kışın vazgeçilmezlerinden bal kabağının en güzel hali......
Krem şantiyi hiç sevmeme rağmen bu pastada o bile çok güzel geliyor inanın...
























YAPILIŞI
Şeker ile kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Yumuşayınca rondoyla ezilir.
Ezilen hamurun içine bir paket bisküvi un yapılarak eklenir.
İçine ceviz ve tarçın eklenip yoğrulur.
Kek;yumurtalar şekerle 10 dk kadar çırpılır.
Katılaşan yumurtalara ovalex  eklenir.
Daha sonra tüm malzemeler elenerek tahta kaşıkla karıştırılır.
Kek 170 derecede 30 dk kadar pişirilir.
Pişen kek soğuyunca ortadan ikiye ayrılır.
Her iki kat da önce şerbetle sonra kabaklı harçla sıvanır.
En üzerine krem şanti çırpılır.
Sadece kekin üstü şantiyle kaplanır.
Ve Antep fıstığıyla süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder